Експозицията съдържа близо 150 картиниДесетки жители и гости на Русе привлече откриването

...
Експозицията съдържа близо 150 картиниДесетки жители и гости на Русе привлече откриването
Коментари Харесай

Русенски художници откриха изложба, посветена на есента

Експозицията съдържа близо 150 картини

Десетки поданици и посетители на Русе привлече откриването на първата по рода си галерия, отдадена напълно на есента.

Експозицията съдържа близо 150 картини на 20 русенски художници и ще може да бъде прегледа до 5-и октомври в изложбената зала на ул. „ Борисова “ 6. Приветствия към създателите бяха отправени от името на регионалния шеф Анатоли Станев и кмета Пенчо Милков, като на събитието участваха и заместник-кметовете Енчо Енчев и Димитър Недев.

„ Русе е чувство и претворение, а вие успявате да уловите тази страст по един прелестен метод. Вашите картини ни карат да се удивляваме на света към нас, да го обичаме още по-силно и да любопитстваме “, се споделя в написаното от Станев. Той отбелязва, че ще продължи да поддържа самодейностите на локалните художници.

„ Настъпи един от най-живописните сезони и в един от най-вдъхновяващите с хубостта си градове съм сигурен, че всеки от артистите към този момент е съумял да открие своето ентусиазъм. Пожелавам ви то да не ви напуща и в мрачната зима, ободряващата пролет и жаркото лято, и целогодишно да радвате русенци и гостите на града с картините си. Вярвам, че всеки един от вас е оставил част от себе си на платното и ще имаме опцията да прогледнем през вашите очи и да преоткрием златния сезон. “, написа кметът Милков. От своя страна заместник-кметът Енчо Енчев уточни, че Общината ще продължи да прави всичко по силите си, с цел да подкрепя активността на художниците и оцени изложбата като извънредно забавна, представяща цялата палитра от това, което ни вълнува и заобикаля.

Както беше маркирано и нагоре, това е първа сходна експозиция, като сплотяващият претекст сред създателите са есенните багри и обвързваните със сезона усеща за пристрастеност, независимост, само че и равносметка. На събитието участва и ръководителят на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев, който пожела на участниците още дълги години да радват жителите и гостите на града.

„ Ще продължим да се стараем да способстваме за културното развиване на Русе и да подреждаме от ден на ден нови тематични изложения “, даде обещание Колев. Представени са разнообразни концептуални и естетически визии, характерни със своята авторска характерност, като картините са въодушевени най-много от Русе и района. Основните способи, на които са заложили художниците, са маслените и акрилни бои, както и акварела.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР